• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В закладі проведени заходи згідно плану "Тижня безпеки дорожнього руху"

В закладі проведени заходи згідно плану "Тижня безпеки дорожнього руху"

2018-11-15

/Files/photogallery/9073/IMG_0226.jpg
Упродовж тижня діти КЗ «ДНЗ № 294» мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них.
З вихованцями старших груп ЗДО (вихователі Вороніна В.О., Потрасай Ю.М., Левіт Т.І.) проводили рольові ігри «Я - пішохід, я – пасажир» та інтегроване заняття з математики, малювання та аплікації на тему «Знаки на дорозі – наші помічники».
З вихованцями середньої групи (вихователі Івлєва О.Р., Мирошниченко О.Ю., Христоєва Н.С.) проведені заняття з безпеки життєдіяльності «Помічники на дорозі» та з аплікації «Пішохідний перехід». Також слід зазначити, що упродовж тижня проводилися сюжетно-рольові ігри «Прогулянка вулицею», «Весела подорож автобусом», а також дидактичні та рухливі ігри з даної тематики. Заходи, які були проведені в ЗДО дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.
Велика увага була надана вивченню правил дорожнього руху з вихованцями молодшого дошкільного віку, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечного поводження поблизу дороги.
Упродовж тижня були обладнані куточки безпеки дорожнього руху. Також пройшли тематичні конкурси та конкурси малюнків «Я – обережний пішохід». для школярів, виховні години.
Дошкільнята переглянули відеофільми та мультфільми про правила дорожнього руху «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки», «Уроки тітоньки Сови» (для вихованців середнього та старшого дошкільного віку).
В кінці Тижня безпеки дорожнього руху був проведений медичною сестрою старшою Кухаренко С.Г. квест для педагогів стосовно першої долікарняної допомоги постраждалим у дтп «Знаю, вмію, врятую». Упродовж тижня було переглянуто відеороліки червоного хреста «Перша допомога при аваріях».
Особливо слід зазначити, що з батьками закладу було проведено: консультацію «Дотримуйся правил – збережи життя», анкетування та інструктажі. Також на сайті закладу було викладено відеороліки для дорослих на тематику «Не перевищуй швидкість – на тебе вдома чекають».
Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним. Заходи, які були проведені з 12.11.2018 по 16.11.2018 дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей. Робота педагогів допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті на дорозі та принесе свої результати, що допоможе істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. У майбутньому ці діти стануть відповідальними пішоходами та водіями. Всі заходи під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху пройшли на достатньому рівні та сприяли закріпленню знань щодо правил дорожнього руху серед дошкільників та працівників.

Фото звіт

Кiлькiсть переглядiв: 172